Influencer Marketing

Waar meisjes vroeger model wilde worden, zie je nu de opkomst van influencer. Als influencer gaat het om het maken van mooie foto’s, vlogs, video’s, of het schrijven van blogs. Zij zijn het (vaak) online gezicht van een bepaald merk. Je ziet echter wel dat de een zich bijvoorbeeld meer richt op beauty, de ander op fitness enz. In de coronacrisis zijn het aantal micro-influencers flink gestegen. Over het algemeen zitten de meeste Nederlanders thuis, daarbij is de drempel laag om een account te beginnen. Er is meer tijd gekomen voor het maken van content.

Consumenten zijn steeds minder vatbaar voor reclameboodschappen. Ze kiezen liever voor een kleinschalige en gerichte boodschappen afkomstig van een inspirerend persoon die actief is op een platform dat bij hen past. De meest voorkomende mediaplatformen zijn: Instagram, Tik Tok, SnapChat en Facebook.

De belangrijkste eigenschappen die een influencer moet bevatten om daadwerkelijk invloedrijk te worden zijn:

Authenticiteit

Persoonlijkheid

Geloofwaardigheid

Hardwerkend

Engagement

Toen de eerste bloggers verschenen werden deze snel als bedreiging gezien door merken, want ze zouden maar wat zeggen en onprofessionele foto’s maken.  Tegenwoordig is de bedreiging gekanteld naar een waardevolle relatie die resulteert in hogere verkoopcijfers. Daarbij is het wel belangrijk dat je de influencer op de juiste manier benadert en de juiste informatie over een product verschaft. Plus de aandacht genereren bij de influencer zelf.

Wil jij hogere verkoopcijfers en weet je wat je doelgroep is? Dan is influencermarketing zeker een goede overweging. Denk daarbij goed na wie bij jouw merk past en enthousiasmeer hen voor een betere kijk op jouw product of dienst. Denk in deze tijd ook aan de feestdagen die eraan komen, daarbij kun je nog extra verkoop genereren.