ICT Outsourcing

Als bedrijf is het vaak moeilijk een balans te vinden tussen de productiecapaciteit die u heeft met uw fulltime medewerkers en de aanvoer van projecten. Teveel personeel in dienst hebben kan ertoe leiden dat u op verlies draait. Pieken in opdrachten worden door veel ICT bedrijven daarom opgevangen met freelancers, stagiaires en studenten, dit werkt echter niet altijd even soepel en brengt daardoor veel stress met zich mee. Al jaren worden we in de media doodgegooid met begrippen zoals outsourcing, met name binnen de ICT-branche.

Als MKB-er laat u het waarschijnlijk meestal aan u voorbij gaan: outsourcing is toch alleen maar voor heel grote ondernemingen! Maar is dat wel zo? Leest u de volgende tekst eens, wellicht hebben wij u iets zeer interessants te bieden. PE Projects specialiseert zich namelijk in het verlenen van volwassen outsourcingdiensten aan MKB bedrijven in de ICT-branche.

Wat is outsourcing precies?

Onder outsourcing verstaan wij het uitbesteden van werkzaamheden binnen uw bedrijf aan derden. Deze werkzaamheden kunnen een geheel project of een gedeelte van een project omvatten. Uw klanten merken hier doorgaans niets van: u houdt zelf contact met uw klanten.

De redenen waarom bedrijven werk uitbesteden lopen uiteen. De belangrijkste motivatie voor outsourcing is in de meeste gevallen dat men de kosten en de financiële risico’s van projectuitvoering flink reduceert.

Door te samenwerken met een outsourcingsbedrijf kunt u ervoor zorgen dat uw pieken worden opgevangen op een efficiënte manier. Eén van de voordelen is dat u slechts enkele managers heeft, met wie u in contact bent voor een breed scala aan diensten. Deze managers zorgen ervoor dat de uitvoerders op tijd de projecten uitvoeren aan de hand van uw kwaliteitsverwachtingen.