All in conversational commerce

Tegenwoordig gaat communiceren via het internet super snel en gemakkelijk. We zijn gewent directe respons te krijgen, maar door welke 3 nieuwe ontwikkelingen komt dit eigenlijk? Daar ga je in dit bericht achterkomen.

Cloud computing

Dit informatiesysteem begint eigenlijk bij de ‘cloud’. Dit is een netwerk voor online opslagruimte, dit betekent dat wanneer een chatbot deze informatie tot beschikking krijgt, hij op zoek kan gaan naar antwoorden.

Datakoppelingen

Dit omvat alle ontwikkelingen op het gebied van data gerelateerde combinaties met externe systemen. Zoals bijvoorbeeld het combineren van klantinformatie met een chatbot. Deze is dan verrijkt met persoonlijke gegevens van de consument.

Machine learning

Dit zijn de stappen die bijvoorbeeld een chatbot neemt. Wat de chatbot leert van ‘gesprekken’ met andere consumenten. Maar dat kan alleen met een ingebouwd machine learning systeem. Zo krijg je een toegevoegde kunstamtige intelligentie.

Chatbots kunnen worden ingeschakeld voor bestaande systemen zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Je kunt ook via je eigen website-interface een chatbot hebben. Daarnaast zijn er verschillende programma’s zoals Hubspot om ook zelf deze gegevens te bewaken.

We verwachten dat slimme assistenten zoals Amazons Alexa steeds belangrijker gaan worden. Door de digitale samenleving worden we steeds gemakkelijker in het opzoeken van dingen. We zijn daarin lui geworden en een assistent als Alexa heeft nu nog een aantal kinderziektes, maar de technologie breidt zich nog altijd uit. Zo willen ze bereiken dat assistenten aankopen voor ons doen en afspraken voor ons inplannen. Zo kun je dan een boodschappenlijstje bijhouden en deze bij een bepaald bedrag laten bestellen.

Het draait natuurlijk allemaal om gegevens in de toekomst, wij houden je graag op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen.