Branding, het belang van een sterk merk.

Wanneer je een rondje door het centrum loopt kom je al snel verschillende merken tegen. Maar welke onthoud je eigenlijk? Er zijn ongeveer 3 merken/bedrijven die in de top of mind van een persoon terecht komen. De bedoeling is dat jouw bedrijf daar tussen komt. Wanneer je een basic shirt van de Zeeman hebt verwacht je er ongeveer 5 euro voor te betalen, echter wanneer hier een Nike logo op staat verwacht je er 20-40 euro voor te betalen. Dit is een voorbeeld van een sterke merkstrategie.

Tegenwoordig speuren klanten eerst het internet af, voordat ze het product daadwerkelijk aanschaffen via het internet of in de fysieke winkel. Hierdoor is het dus van belang dat jouw online bundel van professionele kwaliteit is.

Het nieuwe gevormde model, genaamd de brand-trap geeft inzicht in welke fase een klant zich bevindt wat betreft branding van jouw bedrijf.

Wat is belangrijk?

Consistentie is key!

Hiermee wordt de kennis, houding en het gedrag bedoelt t.o.v. jouw bedrijf. Laag 1 is natuurlijk dat ze jouw merk kennen, maar daar moet wel eerst aanzet toe zijn. Zorg dus voor Brand Awareness, door middel van grafische elementen. Jouw huisstijl is van groot belang bij een kans op slagen. Dit moet volledig aansluiten bij wat jouw kernwaarden, missie, visie en merkwaarden zijn. Begin bij het begin en beredeneer of dit geldt voor jouw bedrijf, wanneer dit in orde is kijk je of alle sociale platformen gekoppeld zijn. Bij sociale kanalen is het van belang dat je jouw missie en visie duidelijk uitdraagt.

De essentie zit in de communicatie.

We zijn vaak gewent om alleen maar te zenden met bijvoorbeeld sales. Zorg eerst dat duidelijk is wat jouw onderscheid van de concurrentie en maak dit duidelijk via de sociale kanalen. Vanuit dit punt krijg je toch al dat klanten zich gerelateerd voelen aan jouw merk. Hierdoor krijg je ook meer inzicht in het geen wat het beste kan worden gepromoot.

It’s all about trust

Het volgend belangrijk punt is jouw merkbelofte, wanneer deze mooi is geformuleerd kan er worden voortgeborduurd op deze toon in andere uitingen en berichten.

Prefrence building

Nu de klant al de kennis heeft opgedaan over jouw merkbeloftes en waarden kan de volgende stap worden gezet, namelijk het omzetten van beloftes in daden. Hiermee wordt bedoelt dat alle acties die jij onderneemt in en positief licht terecht komen bij de klant. Blijf hierbij altijd in je achterhoofd houden dat ze nog alles op de voet volgen en daarbij is het van belang dat je wel consistent blijft.

Marketing to your core

Maak gebruik van een marketingtactiek die bij jouw doelgroep past. De laatste jaren is influencer marketing in opkomst, maar dit hoeft natuurlijk niet voor ieder bedrijf de oplossing te zijn. Wees origineel en blijf bij jouw waarden.

Let’s try

Zorg voor een goede verkrijgbaarheid van jouw producten of diensten. Laat potentiële klanten jouw product of dienst ervaren.

Round in Cirkels

Zorg er vervolgens voor dat de potentiële jouw product of dienst koopt. Het is prettig om gebruik te maken van Analytische programma’s om de kennis, houding en het gedrag van jouw klanten te monitoren. Hierdoor kun je passende berichten zenden naar jouw kopers. Hierdoor begint eigenlijk de hele cirkel weer opnieuw en is er altijd zorg voor jouw klanten, maar zorgen de klanten uiteindelijk ook voor jou!